Local Dimming la LG

Facebooktwitter

Ce este mai exact Local Dimming și cum vă îmbunătățește experiența de vizionare la televizorul LG? Ce inseamna in engleza “to dim” ? to dim = a întuneca, a umbri.

Mai intai vom trece in revista cateva tipuri de televizoare LED.

Să începem de la bază (entry-level) cu Tv-urile cu iluminare directă din spate (Direct Back Lit TV) , în care panourile sunt iluminate cu câteva lumini, ceea ce duce la un contrast, culoare și bogăție puțin mai bune decât cele ale predecesorilor lor. În timp ce imaginea poate arăta bine în general, scenele întunecate pot fi adesea prea întunecate, iar scenele luminoase pot părea prea luminoase. Unele televizoare cu iluminare directă din spate nu au deloc local dimming. Din fericire, deși sunt încă o alegere destul de bună, la prețuri reduse, cu funcții convenabile, mulți consumatori optează pentru mai popularele televizoare Edge Lit, pe care le vom descrie în continuare.

TV-urile Edge Lit (cel mai comun fel de local dimming) oferă o alternativă bună la televizoarele cu iluminare directă din spate Direct Back Lit TV , oferind o imagine mult îmbunătățită. Acest lucru se datorează faptului că LED-urile cu lumini se așează în jurul marginii ecranului, oferind o intunecare locală care poate estompa LED-urile în zone – îmbunătățind contrastul. Nivelurile de culoare și contrast sunt destul de frumoase în comparație cu televizoarele cu iluminare directădin spate (Direct Back Lit TV) și, la pretul pe care il au, oferă în continuare o experiență de divertisment excelentă.

Full Array Local Dimming (FALD) TV este superstarul lumii televizoarelor cu LED-uri. Găsite mai ales pe modele de televizoare 4K mai noi, acestea se mândresc cu o „gamă completă” de LED-uri – sute – în spatele panoului televizorului – distribuite în mai multe zone de estompare, care pot estompa LED-urile după cum este necesar pentru niveluri superioare de negru, dimensiuni de imagine îmbunătățite, detalii uimitoare ale umbrelor. Toate acestea se traduc prin contrast excelent, calitate superbă a imaginii, culori bogate și imagini realiste, care oferă o experiență cinematografică de ultimă generație. Și cu tehnologia de astăzi cu gamă dinamică ridicată (HDR), Full Array Local Dimming devine rapid o nevoie, mai degrabă decât o dorință.

De cât de multa estompare aveți nevoie pentru a obține imaginea perfectă se rezumă într-adevăr la preferințele personale, motiv pentru care televizoarele LG oferă setări diferite pentru Local Dimming. Asigurați-vă că le încercați pe toate pentru a vedea care vă place cel mai mult.

Pentru a utiliza Local Dimming pe televizorul dvs. LG, selectați Meniu> Picture Picture Mode (Mod imagine imagine)> Picture Options (Opțiuni imagine), apoi selectați nivelul dorit de LED LOCAL DIMMING (ESTOMPARE LOCALĂ a LED-ului). Puteți alege dintre: ridicat, mediu, scăzut sau oprit.

Sursa

youtube
Facebooktwitter

Urmareste-ne pe Facebook

Facebook Pagelike Widget
Call Now Button